Coming Out - Sugár Berci

 

Coming Out - Sugár Berci

Elsőként ismerte be másságát a magyar zenészek közül Bery:
A fiúkat szeretem

Budapest - A magyar zenészvilágban elsőként vállalja másságát a nagy nyilvánosság előtt Sugár Berci, azaz Bery (28). Az énekes őszintén mesélt a Blikknek arról, hogy mit szóltak szülei, amikor 16 éves korában elmondta nekik azt, hogy a férfiakhoz vonzódik. A meleg fiatalember immár két éve él párkapcsolatban.

Szerencsésnek érzi magát Sugár Berci, hiszen sosem kellett támadásoktól tartania. A szülei, a testvére és a környezete mindig is mellette állt, támogatták abban, hogy úgy élje az életét, ahogy ő szeretné.

- Anyuék biztos megvívták ezzel kapcsolatban a saját harcaikat, de körém egy olyan biztonsági zónát vontak, amely megvédett mindentől. Azzal sokkal többet bántottak, hogy kövér vagyok, az több lelki gondot is okozott nekem - vallotta be Berci, aki a Strucc című, a TV2-n futó esélyegyenlőségi magazinnak és a Blikknek mesélt először másságáról.
Sosem tagadtam, hogy meleg vagyok, de a saját marketingem céljaira sem akartam felhasználni. Én nem témaként élem meg az életem, én egyszerűen élek. Amikor megkerestek az interjúkéréssel, igent mondtam - mondta az énekes, aki ezzel az interjúval szerette volna elejét venni a szóbeszédnek, bár soha nem rejtette véka alá nemi identitását. Persze Berci tudja, hogy szerencsés, hiszen nem egy konzervatív közegben éli mindennapjait, de igazából nem tart attól, hogy a vallomás után nagyban megváltozik majd a hozzá való hozzáállás.

- Előre megbeszéltem a családommal és a barátommal, Lacival a dolgot. Ők teljesen mellettem álltak ebben, bár anyuék féltenek egy kicsit. Lacival egyébként két éve élünk párkapcsolatban, és tökéletes biztonságban érzem magam mellette - jelentette ki Berci.

A világsztárok külföldön nem titkolják, hogy saját nemükhöz vonzódnak

Elton John (60) 2005 decemberében ment hozzá David Furnishhoz. A világsztár és kedvese második meleg párként házasodott össze Angliában, miután azt a törvény lehetővé tette. Legismertebb dalai: Candle in The Wind, Crocodile Rock, Don’t let the Sun Go Down on Me
 


George Michael (43) évek óta együtt él Kenny Goss-szal. 1998 áprilisában Los Angelesben egy nyilvános vécében lebukott egy férfival, így nyilvánosan is be kellett vállalnia homoszexualitását. Legismertebb dalai: Faith, Jesus To a Child, Freedom

Freddie Mercury (†45), a Queen énekese majdnem a haláláig titkolta másságát. Amikor betegségének utolsó fázisába ért, 1991-ben egy közleményben tudatta, hogy AIDS-es, és a vírust egy homoszexuális kapcsolatban kapta el. A Queen slágerei: Bohemian Rhapsody, We ar the Champions
 
 
 
 
Topics: 
Read: